Doomsday
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Doomsday

Sizin Siteniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Milliyetçi Çalışma Partisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
edgo
Moderatör
Moderatör
edgo


Erkek Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 34
Nerden : bursa
Kayıt tarihi : 28/07/08

Milliyetçi Çalışma Partisi Empty
MesajKonu: Milliyetçi Çalışma Partisi   Milliyetçi Çalışma Partisi Icon_minitime29/7/2008, 01:19

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi mensupları 7 Temmuz 1983 tarihinde kurdukları Muhafazakar Parti (MP) ile yeniden partileşme sürecinin ilk adımını atmışlardı. Muhafazakar Parti kuruluş amacı ile, Türk milliyetçilerini çatısı altında toplamayı hedefleyen bir parti idi.

Muhafazakar Parti örgütlenme çalışmalarını sürdürürken, Milli Güvenlik Konseyi’nin 100 nolu kararıyla partinin kuruluş dilekçesinde yer alan isimlerden 25’inin kurucu olmaları uygun görülmemiş ve veto edilmiştir. Veto edilenler arasında partinin Genel Baskanı, Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcılarının tamamı da bulunmaktadir.

Muhafazakar Parti’ye kuruluşundan hemen sonra vurulan bu veto darbesi yeni kurucu isimleri gündeme getirmiş ve boşalan kurucuların yerine yeni isimler bulmaya çalışan partinin bu arada, Milli Güvenlik Konseyi'nin 117 sayılı kararıyla 19 üyesi daha veto edilmiştir. Veto edilen üyelerin yerine yenileri bildirilmiş, fakat yeni üyeler Milli Güvenlik Konseyi tarafından henüz onaylanmadığından, MP, 6 Kasım 1983’te yapilan genel seçimlere katılmaya hak kazanamamıştır. Ayrıca parti, seçime katılabilmesi için gerekli olan teşkilatlanmasını da tamamlayamamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeniden kuruluş tarihinde Muhafazakar Parti’nin 30 Kasım 1985 günü toplanan Birinci Büyük Kongresinin önemli bir yeri vardır. 1985 yılı başında Genel Baskanlık görevini devralan Ali Koç’un tek aday olarak gösterildiği Kongrede, yeniden Genel Başkan seçildiğini görüyoruz. Kongrenin asıl önemli yanı, Muhafazakar Parti’nin adının Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olarak değiştirilmesi ve Türkiye üzerinde yükselen bir çınar ağacından oluşan eski parti ambleminin yerine de kırmızı bir zemin üzerinde beyaz bir hilal ve etrafında "9 Işık"ı temsilen sıralanan 9 yıldızdan olusan yeni amblemin kabul edilmesidir.

1987 yılı içerisinde MÇP iki olağanüstü kongre yaşamıştır.

Birincisi, Genel Baskan Ali Koç’un istifası üzerine, Genel Sekreter Yardımcısı Naci Kanburoğlu'nun vekaleten Genel Başkanlığa getirilmesi ile MÇP, Naci Kanburoğlu'nun başkanlığında 19 Nisan günü, Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda olağanüstü kongreye gitmiştir. Abdülkerim Doğru'nun Genel Baskan seçilmesiyle neticelenen Kongrede Devlet Bahçeli Genel Sekreterlige, Ali Güngör, Hüseyin Abbas, Abdülhadi Toplu, Muzaffer Eriş, Mehmet Refet Eke, Şevket Bülend Yahnici ve Tuğrul Türkeş de Genel Başkan yardımcılıklarına getirilmişlerdir.

Alpaslan Türkeş’in siyaset yasağı 6 Eylül 1987’de kalkar kalkmaz 4 Ekim 1987’de MÇP Olağanüstü Kongreye giderek, Alpaslan Türkeş'i, MÇP Genel Başkanlığına seçmiştir. 27 Aralık 1992’de, 1979 yılındaki delegeleriyle toplanan MHP Kurultayı MHP’nin feshine karar vermiş, 24 Ocak 1993’te yapılan Olağanüstü Kongre’yle ise MÇP, MHP adını almıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Milliyetçi Çalışma Partisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Emek Partisi
» Vatan Partisi
» Saadet Partisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Doomsday :: Siyaset :: Siyasi Partiler-
Buraya geçin: